Відповіді на незадане питання

Навряд чи це станеться за два-три дні, але десь за місяць хтось та й наткнеться на цю сторінку і тоді задасть питання «а чому б не продовжувати старий блог

Питання логічне, закономірне, але я маю на нього декілька (також досить логічних) відповідей:

  1. ... щоб не висіло дурно коротке ім’я. Мати в розпорядженні головний домен vspomf.info, а використовувати лише піддомен blog.vspomf.info — як мінімум нераціонально. На початку року, коли я переїжджав з домену ban.lviv.ua, я думав, що засяду серйозніше за PHP та JavaScript і намалюю тут якусь цікаву приблуду. Хоча з остаточною ідеєю щодо формату я так і не визначився. А потім в мене різко побільшало роботи і поменшало вільного часу і така затія перейшла в розряд малоймовірних (ну якщо чесно — практично нереальних). Тому тут буде звичайний блог.
  2. ... щоб не тягнути знову всі «історичні» глюки. В лютому я довго і нудно бавився, щоб правильно відображалися коментарі, щоб правильно переадресовувалися старі лінки і всяка така лабудєнь, пов’язана зі зміною імені. Зараз я з цим бавитися не буду. Стара версія залишається там де й була, а тут все починається з чистого акруша.
  3. ... щоб відв’язатися від соцмереж. В силу різних історичних обставин коментування на попередньому блозі здійснювалося через віджети соцмереж. І коли «братья» ломанулися рвати нашу Батьківщину на куски і я захотів позбутися облікового запису в найпопулярнішій їхній соціалці, то виявилося, що разом з цим «піде гайту» більшість коментарів. Якийсь час я бавився з їх переносом в вигляді картинок, але це надзвичайно марудне заняття. Тому я вирішив просто кинути там все як є, а тут зробити все абсолютно автономним і ні до кого, крім самого себе, не прив’язаним.
  4. ... тому що мої внутрішні відчуття підказують що на цей раз варто почати з нуля.

Звісно ж я буду радий бачити тут всіх своїх постійних читачів та сподіваюся побачити нових, але на якийсь час хочу стриматися з оголошенням про переїзд. І матеріалу побільше набереться, і заодно погляну як з’являється аудиторія без «розкрутки» сторінки.

Bis bald!